Over Failimprove.nl

Over failimprove

Er is veel bekend over de afwikkeling van faillissementen in Nederland, maar heel veel ook niet. Dat komt voor een deel omdat elk faillissementsdossier weer anders is en het moeilijk is om faillissementen van verschillende grootheden te vergelijken. Toch waag ik met deze site een poging. Vraag het een statisticus: Ook faillissementen zijn in cijfers te "vangen".

Omdat ik zo enorm nieuwsgierig was naar de faillissementspraktijk, ben ik ruim een jaar geleden gestart met dit project. Eerst in excel, maar na een paar maanden werd de informatie teveel voor excel. En gaandeweg ontstond er ook meer beeld bij het delen van de cijfers die ik verzamelde. En met de cijfers kwamen ook de ideeƫn voor tools die handig kunnen zijn voor curatoren.

Juridisch zijn curatoren meestal wel voldoende geƫquipeerd, maar de praktische kant van het curatorenschap is onderbelicht. Welke uitdagingen heeft de curator bij het faillissement van een transportbedrijf? Wat is een gebruikelijk tarief voor een accountant bij een quick scan van de administratie? Zoek in de faillissementsverslagen om antwoorden te vinden. De signaleringstools bieden curatoren de gelegenheid om ondernemingen en insolventies te monitoren.

Alle informatie die hier (zonder ingelogd te zijn) te vinden is, is openbare informatie. Persoonsgegevens van insolvente particulieren zijn afgeschermd. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp in de privacyregeling.

Legal Expert Services and Solutions B.V.
Raimond Dufour